Χάρισε ένα βιβλίο, δυνάμωσε το φως! 21/12/2023

Στις 21 Δεκεμβρίου χαρίζουμε βιβλία!

Το πιο μεγάλο φως του κόσμου θα φωτίσει την πιο σκοτεινή νύχτα του χρόνου. Χιλιάδες φωτεινά αστέρια θα ανάψουν στον σκοτεινό ουρανό χαρίζοντας την ομορφιά του πιο φωτεινού έναστρου ουρανού.

Το ELNIPLEX και η πολυάριθμη ομάδα βιβλιοπωλείων από όλη την Ελλάδα «Είμαστε το Βιβλιοπωλείο ΣΟΥ» οραματίστηκαν, συνεργάστηκαν και κάνουν πράξη μια μοναδική ιδέα.

ΚΑΘΙΕΡΩΝΟΥΜΕ την 21η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, τη μέρα του χειμερινού ηλιοστασίου για το βόρειο ημισφαίριο, τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, ως ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ με τους αγαπημένους μας, τους φίλους μας, τους μαθητές μας, τα παιδιά μας.

Αγόρασε ένα βιβλίο. Αντάλλαξε ένα βιβλίο. Δανείσου ένα βιβλίο. Δάνεισε ένα βιβλίο. Χάρισε ένα βιβλίο. Δυνάμωσε το φως.

Στα πρότυπα του σπουδαίου Ισλανδικού εθίμου Jolabokaflod, της Χριστουγεννιάτικης Βιβλιοπλημμύρας, όπου εδώ και 80 περίπου χρόνια όλοι σχεδόν οι Ισλανδοί αγοράζουν, ανταλλάσσουν και διαβάζουν βιβλία την παραμονή των Χριστουγέννων, σκεφτήκαμε να καθιερωθεί και στην Ελλάδα και στην Κύπρο μια τέτοια ημέρα που θα υψώσει τη φιλαναγνωσία ως τον ουρανό!

Κι αν είχαμε βρει τη μέρα, αν είχαμε τα λόγια, την ιδέα και τις σκέψεις, αν είχαμε τους τρόπους και τη δράση, δεν είχαμε τη δύναμη της εικόνας. Κι αυτή είχε ένα καθαρό φωτεινό όνομα: Φωτεινή Στεφανίδη. Η διακεκριμένη εικαστικός και εικονογράφος ήταν εκείνη που έκανε το όραμα εικόνα, που του έδωσε μορφή και η επίσημη αφίσα της πανελλαδικής αυτής φιλαναγνωστικής πρωτοβουλίας φέρει την υπογραφή της. Η πολυβραβευμένη καλλιτέχνης γέμισε θέρμη, τρυφερότητα, γιορτινή χαρά και περίσκεψη, φως, λάμψη και Ελλάδα το οπτικό μήνυμα της 21ης Δεκεμβρίου.

Μπορεί να είναι pop art κείμενο που λέει "Ν.Π.Δ.Δ. <<ΣΦΗΤΤΟΣ>> ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΑΙΟΟΗΚΗ ΚΟΡΩΠΙΟΥ 21 Δεκεμβρίου Χάρισε ένα Βιβλίο, δυνάμωσε TO φως 5 Εικαστικό: ΦΩΤΕΙΝΗΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΦΩΤΕΙΝΗ Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου Αντάλλαξε ένα βιβλίο Χάρισε ένα βιβλίο Δάνεισε ένα βιβλίο Δανείσου ένα βιβλίο Πέμπτη 21/12/2023 ώρες 9:00 19:00 μ.μ. NIPLE Μετοπαιδστεπκεντ ιδίσ"

Προβολή στατιστικών και διαφημίσεων

Προώθηση δημοσίευσης

Όλες οι αντιδράσεις:

4343