ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ “Μια κάρτα με ευχές”

« ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΜΕ ΕΥΧΕΣ» Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι

Αγαπητά παιδιά και γονείς, φίλοι της Βιβλιοθήκης μας,

Τα Χριστούγεννα είναι μια μεγάλη γιορτή, μια γιορτή αγάπης, ένα μοίρασμα μεταξύ των ανθρώπων με αφορμή τη γέννηση του Χριστού. Συνήθως, τις μέρες των Χριστουγέννων τις περνάμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, μοιραζόμαστε στιγμές ξεγνοιασιάς και δημιουργούμε αναμνήσεις.

Τι γίνεται όμως όταν η περίεργη συγκυρία που βιώνουμε επιβάλλει αποστάσεις; Τι γίνεται όταν οι περισσότεροι αγαπημένοι μας είναι μακριά, ή και όχι τόσο μακριά, αλλά δεν μπορούμε να τους συναντήσουμε; Άραγε πριν τις ευχές με email, viber, facebook, τα περίτεχνα «αυτοκόλλητα» και τα πρωτότυπα gif πώς στέλναμε τα μηνύματα και τις ευχές μας στα αγαπημένα μας πρόσωπα; Τι έκανε ο κόσμος πριν την εφεύρεση του υπολογιστή και του ίντερνετ; Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας και να κάνουμε Χριστούγεννα όπως …παλιά! Μια ιστορική αναδρομή στην επικοινωνία, το μοίρασμα, την αγάπη, τις ευχές…

Ας αφήσουμε στην άκρη τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές μας για να στείλουμε χριστουγεννιάτικες ευχές σε φίλους, συγγενείς ακόμη και σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε προσωπικά, με έναν παραδοσιακό τρόπο!

Η διαφορετική αυτή για όλους μας χρονιά έφτασε στο τέλος της και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σχεδίασε το χριστουγεννιάτικο εργαστήριο «ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΜΕ ΕΥΧΕΣ – ΑλλάΖΩ Σελίδα… στον χρόνο!».

Με κύρια εργαλεία τη φαντασία και την επινοητικότητα και αξιοποιώντας τα χέρια σας, στο εργαστήριο αυτό θα δημιουργήσετε μια κάρτα με ευχές για να την στείλετε ταχυδρομικά με ΕΛΤΑ στην Βιβλιοθήκη-παραλήπτη που κληρώθηκε για εμάς και είναι η :

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

‘Ελλης 8

Βέροια 59132

Χρησιμοποιήστε χαρτιά και υλικά που έχετε στο σπίτι σας για να δημιουργήσετε πρωτότυπες και ξεχωριστές χριστουγεννιάτικες κάρτες στις οποίες θα γράψετε τις ευχές σας. Αξιοποιήστε εάν θέλετε το πρότυπο της κάρτας που θα βρείτε στις οδηγίες.

Η προτεινόμενη τεχνική διακόσμησης της κάρτας θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τις δυνατότητες του paper quilling, χρησιμοποιώντας χρωματιστές τυλιγμένες λωρίδες χαρτιού σε διάφορα σχέδια. Όποια τεχνική και αν χρησιμοποιήσετε, όπως κι αν επιλέξετε να διακοσμήσετε την κάρτα σας, να θυμάστε πως μεγαλύτερη σημασία έχουν οι ευχές σας και η χαρά που θα δώσετε με αυτές στους ανθρώπους της Βιβλιοθήκης που θα την παραλάβει! Οι κάρτες αυτές θα αποτελούν μέρος της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης της Βιβλιοθήκης, απόδειξη ότι η αγάπη ξεπερνά τα εμπόδια της απόστασης.

Με γιορτινές ευχές,

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

1) Επισυνάπτονται οι οδηγίες (θεωρητικές και πρακτικές) του εργαστηρίου.

2) Μπορείτε να παραλάβετε κάποια υλικά δωρεάν από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου καθώς επίσης να αφήσετε εκεί τις διακοσμημένες κάρτες σας και να τις ταχυδρομήσουμε εμείς.

Επίσης, εάν θέλετε, φωτογραφήστε την διακοσμημένη κάρτα και στείλτε την μας.

Προηγουμένως επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 2106626295 ή στείλτε email :  info@koropilib.gr

01_Μια κάρτα με ευχές_α’ μέρος

01_Μια κάρτα με ευχές_β’ μέρος

ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΜΕ ΕΥΧΕΣ-jpg