ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ 1ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΒΑΡΗΣ – Πρόγραμμα “Το εργαστήριο της πεταλούδας”

Οι μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Βάρης, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους κυρίες Ιωάννα Αντιπάτη και Στέλλα Ξηράκη, επισκέφτηκαν την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου, όπου γνώρισαν τον τρόπο δανεισμού και ταξινόμησης των βιβλίων.

Με αφορμή την διασκευασμένη ιστορία «Οι φίλοι του δάσους πηγαίνουν σχολείο», συζητήσαμε με τους μικρούς φίλους το θέμα της σωστής μεταχείρισης των βιβλίων και με πρωταγωνιστή την δασκάλα Βάγια-κουκουβάγια, φτιάξαμε κουκουβάγιες που στην κοιλίτσα τους γράψαμε τους κανόνες δανεισμού. Μετά διαλέξαμε ο καθένας ένα βιβλίο, το μελετήσαμε και ζωγραφίσαμε ό,τι μας έκανε εντύπωση από αυτό.

Στη συνέχεια ασχοληθήκαμε με τα έντομα μιας και είναι αυτό το θέμα που κάνουμε τώρα στην τάξη μας. Είδαμε και σχολιάσαμε τα καταπληκτικά βιβλία «Το εργαστήριο της πεταλούδας», της Τζιοκόντα Μπέλι, «Μέλισσες» του Wojciech Grajkowski και «Πεταλούδες και Ζουζούνια» της Mymi Doinet και ενθουσιαστήκαμε με την πλούσια συλλογή της Βιβλιοθήκης από σπάνια βαλσαμωμένα έντομα (δωρεά της κας Ελένης Κασαπιάν).