“ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ” – Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας

«ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ!» – Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας

Με κλειστά μάτια χαράξαμε πάνω στο χάρτη ένα ταξίδι από το Κορωπί μέχρι :

1) Την Βραζιλία, η πρώτη ομάδα,

2) Την Νορβηγία, η δεύτερη ομάδα, και

3) Την Ζάκυνθο, η τρίτη ομάδα.

Φτιάξαμε τα διαβατήριά μας και ξεκινήσαμε. Ψάξαμε σε χάρτες, άτλαντες, βιβλία και ταξιδιωτικούς οδηγούς και βρήκαμε όλα τα στοιχεία για το ταξίδι μας : Την πορεία που θα ακολουθήσουμε, τα μεταφορικά μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε, τους ενδιάμεσους σταθμούς, τον χρόνο του ταξιδιού, τα μέρη και τα μνημεία που θα επισκεφτούμε, τα φαγητά, τη γλώσσα, την αλλαγή κλίματος κλπ. Μετά κάθε ομάδα διηγήθηκε στις άλλες το συναρπαστικό της ταξίδι!

Τέλος, φιλοτεχνήσαμε τις βαλίτσες μας, εμπνεόμενοι από τις βαλίτσες του ζωγράφου Αλέξη Ακριθάκη και γράψαμε τις καρτ-ποστάλ με τις εντυπώσεις μας.

Η έκπληξη της ημέρας ήταν τα γενέθλια του «συνταξιδιώτη» μας ‘Ιωνα, που τα γιορτάσαμε με μια υπέροχη χάρτινη ταξιδιο-τούρτα, δημιουργία της μητέρας του και τα κεράσματα της κας Μαρίας Δούζη.

Ευχαριστούμε τις εμψυχώτριες Ελισάβετ Ξενοπούλου και Αλεξάνδρα Μουράτογλου για την υλοποίηση της δράσης, την Δέσποινα Μουαμελετζή για την κατασκευή του διαβατηρίου, την Ιωάννα Πρίφτη για τις βαλίτσες του Ακριθάκη και τις εθελόντριες Μαίρη, Αθηνά, Ιωάννα και Ρούλα.